Vijf rechtenstudenten uit Oostenrijk, Hongarije, Polen en West-Duitsland stichtten ELSA op 4 mei 1981. Vandaag is ELSA de grootste onafhankelijke studentenvereniging voor rechtenstudies en is het vertegenwoordigd op rond de 375 juridische faculteiten in 44 landen in heel Europa met 54.000 studenten en jonge advocaten.

Een globaal juridisch netwerk.

Door en voor studenten.

“Think global – act local”. De European Law Students ‘Association is een internationale, onafhankelijke, apolitieke, non-profit organisatie van rechtenstudenten en jonge advocaten geleid door en voor hen. In België zijn er acht lokale groepen waar ELSA Leuven al vele jaren prominent één van is.

Ontwikkelen van vaardigheden.

Of het nu gaat om een deelname aan een Moot Court, een participatie in een soft skills workshop, lezing, company visit of een groepsreis naar het buitenland via het gekende concept van de Legal Trips. ELSA Leuven helpt de rechtenstudent zijn juridische en professionele vaardigheden te ontwikkelen met als doel hem voor te bereiden op zijn latere juridische carrière.

Een internationale en lokale erkenning.

De kwaliteit van onze projecten wordt erkend door verschillende advocatenkantoren, auditkantoren en andere private of publieke entiteiten, zoals internationale organisaties. ELSA heeft een speciale status verworven bij verschillende internationale instellingen. In 2000 verwierf ELSA een participatiestatus bij de Raad van Europa. ELSA heeft een consultatieve status bij verschillende VN-organen: ECOSOC, UNCITRAL, UNESCO en WIPO. Ook is ELSA Leuven lokaal erkend door de rechtsfaculteit van de KU Leuven en LOKO.

Een humanitaire visie.

“A just world in which there is respect for human dignity and cultural diversity”

Word meteen lid van ELSA Leuven.

ELSA-leden zijn mensen met een internationale geest, open voor een uitdaging en met elk de individuele motivatie om zich verder te ontwikkelen als toekomstige jurist. Onze leden krijgen een breder cultureel en internationaal begrip en een ongeëvenaarde juridische en menselijke expertise.

Hoe blijf ik op de hoogte van haar activiteiten?

Een tip hierbij is om de website geregeld te bezoeken! Die wordt continu up-to-date gehouden met nieuwe activiteiten en interessante informatie. Waar Calendar een eerder beknopt overzicht geef van al de aangekondigde activiteiten, geeft Events een ruimer beeld van elke individuele activiteit. Omdat we ook de internationale studenten willen bereiken, kan de informatie mogelijks worden gegeven in het Engels. Vergeet alvast niet om ons te volgen of te liken op Facebook, LinkedIn en Instagram!

Hoe word ik lid van elsa leuven?

Lid worden van onze vereniging is zeer eenvoudig! U hoeft enkel zich in te schrijven via onderstaande link om meteen als lid te genieten van al onze activiteiten. Aanvullend zal er ook een betalend lidmaatschap zijn waar u als actief lid van tal van extra voordelen zal kunnen genieten. Voor meer informatie zie beneden.

Free membership

ongelimiteerd

0€

 • Participatie aan activiteiten van ELSA
 • Goody Bag op Opening Evening (met ELSA-magazine)
 • Maandelijkse nieuwsbrief vol activiteiten

ELSA Premium

1 volledig academiejaar

5€

 • Voordelen Free Membership
 • Een Premium ELSA lidkaart
 • Toegang tot STEP ( internationale stages)
 • 1 gratis Legal workshop
 • Korting bij Summer Law Schools ( tot 100 € en meer)
 • Korting en voorrang bij inschrijving bij nieuwe Legal Trips
 • Korting bij aankoop van magazines en kranten bij 4uCampus
 • Voorrang bij wachtlijsten bij Skills in Life, Moot Court en Back 2 Business

Wanneer kan ik me inschrijven als Premium lid?

In tegenstelling tot het “Free Membership” kunnen studenten zich niet altijd laten inschrijven als ELSA Premium lid.  Voor het ELSA Premium lidmaatschap kunnen studenten zich enkel fysiek laten inschrijven tijdens welbepaalde events van ELSA Leuven. Voor updates hierover volg je best de Facebook pagina van ELSA Leuven. 

Wat is het verschil met het "Free Membership"?

ELSA Premium biedt een rijk aanbod aan lokale en internationale voordelen voor de meer actieve leden van ELSA Leuven. Voor een gedetailleerde vergelijking tegenover het “Free Membership”, met opsomming van al de voordelen, zie het bovenstaande schema. 

Krijg ik meteen een ELSA Premium kaart?

Bij inschrijving krijgt de student niet meteen zijn lidkaart. Pas na de inschrijving worden de ELSA Premium kaarten besteld en afgedrukt. Dit is om de kaart aan te vullen met de persoonlijke gegevens van de student. De student wordt tijdig via mail op de hoogte gehouden waar en wanneer de kaart in Leuven kan opgehaald worden. 

Hoe weet ELSA Leuven dat ik een Premium lid ben?

Na de inschrijving wordt er bijkomend een actuele lijst opgemaakt met de namen van de studenten die ELSA Premium lid zijn. Er wordt dan, hetzij op basis van het controleren van de lijst, hetzij op basis van het spontaan laten zien van de lidkaart door ELSA Leuven de voordelen van het Premium lidmaatschap aan de student verschaft.

Hoe schrijf ik mezelf als Premium lid in?

De student zal kort een survey moeten invullen op een computer tijdens het event zelf. Er wordt bij de inschrijving een som van vijf euro gevraagd. Online betaling is in principe niet mogelijk.

Krijg ik bevestiging van mijn inschrijving?

Meteen na inschrijving wordt er een automatische mail gestuurd naar de student toe met bevestiging van de inschrijving. Echter, enkel bij betaling van de vijf euro wordt de inschrijving pas 100% definitief.