Vijf rechtenstudenten uit Oostenrijk, Hongarije, Polen en West-Duitsland stichten ELSA op 4 mei 1981. Vandaag is ELSA de grootste onafhankelijke studentenvereniging voor rechtenstudies en is het vertegenwoordigd op rond de 375 juridische faculteiten in 44 landen in heel Europa met 54.000 studenten en jonge advocaten.

wat doen we

The European Law Student’s Association (ELSA) Leuven heeft als doel de ervaring van de rechtenstudent te verrijken. Het is een academische en praktijk gerichte vereniging voor studenten die rechten studeren aan de KU Leuven en is officieel erkend door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

ELSA Leuven biedt zijn leden een verscheidenheid aan lokale en internationale activiteiten, waaronder workshops, lezingen, legal visits, wedstrijden, carrière-evenementen en veel meer.

Een globaal juridisch netwerk.

Door en voor studenten.

“Think global – act local”. De European Law Students ‘Association is een internationale, onafhankelijke, apolitieke, non-profit organisatie van rechtenstudenten en jonge advocaten geleid door en voor hen. In België zijn er acht lokale groepen waar ELSA Leuven al vele jaren prominent één van is.

Ontwikkelen van vaardigheden.

Of het nu gaat om een deelname aan een Moot Court, een participatie in een legal/soft skills workshop, lezing, internationale stage, company visit of een groepsreis naar het buitenland via het gekende concept van de Legal Trips. ELSA Leuven helpt de rechtenstudent zijn juridische en professionele vaardigheden te ontwikkelen met als doel hem voor te bereiden op zijn latere juridische carrière.

internationale - lokale erkenning.

De kwaliteit van onze projecten wordt erkend door verschillende advocatenkantoren, auditkantoren en andere private of publieke entiteiten, zoals internationale organisaties. ELSA heeft een speciale status verworven bij verschillende internationale instellingen. In 2000 verwierf ELSA een participatiestatus bij de Raad van Europa. ELSA heeft een consultatieve status bij verschillende VN-organen: ECOSOC, UNCITRAL, UNESCO en WIPO. Ook is ELSA Leuven lokaal erkend door de rechtsfaculteit van de KU Leuven en LOKO.

Een humanitaire visie.

“A just world in which there is respect for human dignity and cultural diversity”

Word meteen lid van ELSA Leuven.

ELSA-leden zijn mensen met een internationale geest, open voor een uitdaging en met elk de individuele motivatie om zich verder te ontwikkelen als toekomstige jurist. Onze leden krijgen een breder cultureel en internationaal begrip en een ongeëvenaarde juridische en menselijke expertise.

Hoe blijf ik op de hoogte van haar activiteiten?

Een tip hierbij is om de website geregeld te bezoeken! Die wordt continu up-to-date gehouden met nieuwe activiteiten en interessante informatie. Waar Calendar een eerder beknopt overzicht geef van al de aangekondigde activiteiten, geeft Events een ruimer beeld van elke individuele activiteit. Omdat we ook de internationale studenten willen bereiken, kan de informatie mogelijks worden gegeven in het Engels. Vergeet alvast niet om ons te volgen of te liken op Facebook, LinkedIn en Instagram!

ELSA magazine

Elk semester brengt ELSA Leuven een klein gedrukt magazine uit met informatie over de vereniging zelf, de toekomstige internationale en lokale activiteiten en zo veel meer. Heeft u in de aula geen fysiek exemplaar ontvangen? Geen probleem! U krijgt telkens ook de mogelijkheid om het online te lezen.

Hoe word ik lid van elsa leuven?

Lid worden van onze vereniging is zeer eenvoudig! U hoeft enkel zich in te schrijven via onderstaande link om meteen als lid te genieten van al onze activiteiten. Aanvullend zal er ook een betalend lidmaatschap zijn waar u als actief lid van tal van extra voordelen zal kunnen genieten. Voor meer informatie zie beneden.