Waarom Partner van ELSA Leuven worden?

Contacten leggen in de professionele wereld is en blijft voor onze werking en activiteiten onontbeerlijk. Daarom wil ELSA Leuven blijven investeren in onze externe relaties. Dit door de huidige partners te blijven honoreren, maar ook door op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingen.

Uw steun zal niet enkel voor u een significante meerwaarde qua imago en publiciteit brengen in een doelgroep van vele rechtenstudenten, maar laat ons tegelijk toe om tot van vandaag een goede traditie in Leuven verder te zetten.

Facebook likes
Studenten aan faculteit
Instagram volgers

Een wereldwijd netwerk.

De European Law Students ‘Association is een internationale, onafhankelijke, apolitieke, non-profit organisatie van rechtenstudenten en jonge advocaten geleid door en voor hen. ELSA werd in 1981 opgericht door Oostenrijkse, Hongaarse, Poolse en West-Duitse rechtenstudenten en is vandaag de grootste onafhankelijke vereniging van rechtenstudenten ter wereld. In België zijn er acht lokale groepen waar ELSA Leuven al vele jaren ook prominent één van is.

Een doelgroep vol potentie.

ELSA-leden zijn mensen met een internationale geest, die open staan voor een uitdaging en met elk de individuele motivatie om zich verder te ontwikkelen als toekomstige jurist. Via onze activiteiten zoals workshops, lezingen, legal trips, moot courts, soft skills training, company visits, law schools, … krijgen onze leden een breder cultureel en internationaal begrip en een ongeëvenaarde juridische expertise.

Een rijk aanbod aan projecten.

De kwaliteit van onze projecten wordt erkend door verschillende advocatenkantoren, auditkantoren en andere private of publieke entiteiten, zoals internationale organisaties. ELSA heeft een speciale status verworven bij verschillende internationale instellingen. In 2000 verwierf ELSA een participatiestatus bij de Raad van Europa. ELSA heeft een consultatieve status bij verschillende VN-organen: ECOSOC, UNCITRAL, UNESCO en WIPO.

Met dank aan onze algemene partners: